Gezond en Fris
Image default
Geneeskunde

Hoe kan ik gevoelens van verdriet bestrijden?

Verdriet is een natuurlijke emotie die ontstaat na een teleurstelling of een pijnlijke ervaring. Verdriet is een psychologisch lijden en wordt meestal geassocieerd met verlies, rouw, wanhoop en rouw. Soms kan verdriet echter lange tijd aanhouden, zonder duidelijke reden. Wanneer dit gebeurt, heeft de persoon het gevoel dat het verdriet in hem of haar vastzit en voelt hij of zij een constant gewicht in de borst. Chronische droefheid is vaak een symptoom van depressie, maar is niet onverslaanbaar. Je moet gewoon goed gewapend zijn!

Verdriet accepteren om het gemakkelijker te overwinnen

Wanneer verdriet de overhand neemt, hebben we vaak de neiging om het af te wijzen of te ontkennen. Als de emotie te intens is, voelt het alsof het het lichaam binnendringt, als een vreemde parasiet. Als automatisch verdedigingsmechanisme beschermen we onszelf en staan we niet toe dat verdriet zich uit. Maar om het kwijt te raken, is het belangrijk om je verdriet te uiten.

Dit neemt verschillende vormen aan voor verschillende mensen: huilbuien, melancholische gedachten, artistieke impulsen, enz. Door je verdriet te uiten, accepteer je het volledig. Het lichaam voelt zich niet langer gedomineerd; het tolereert de aanwezigheid van verdriet om het beter te kunnen beheersen.

Om je verdriet te externaliseren, is het belangrijk om een uur of twee per dag met jezelf door te brengen. Dit is een kans voor de hersenen om het masker te laten zakken en voor het lichaam om te ontspannen. Alleen hoeven we niet langer te doen alsof en kunnen we gemakkelijker onze kwetsbaarheid tonen.

Je kunt natuurlijke oplossingen gebruiken om je te helpen ontspannen. Advies over Bachbloesem is bijvoorbeeld heel gunstig in tijden van rouw of groot verdriet.

Indien je op zoek bent naar op maat gemaakte mixen voor veel voorkomende problemen, kan je terecht op Bachbloesemskopen.com of op Bachbluetenkaufen.de.

Lichaamsbeweging en creativiteit tegen verdriet

Verdriet is een emotie die moeilijk te beheersen en zwaar te dragen is. Soms voelen we ons machteloos tegenover het verpletterende gewicht ervan. Verdriet kan dan leiden tot een staat van depressie of zelfs vegetatie. Je voelt je niet langer in staat om te evolueren en vooruit te gaan. Om te voorkomen dat je je te veel stilstaat, is het belangrijk om jezelf een doel te stellen.

Omdat de geest te veel bezig lijkt te zijn, kan het nuttig zijn om aan het lichaam te werken. Sport is voor sommige mensen zelfs de favoriete remedie. Hiermee kun je energie verbranden en vooral endorfine vrijmaken om de pijn tijdelijk te verdoven.

Maar sport is niet de enige oplossing! Je kunt jezelf bijvoorbeeld tot doel stellen om te reizen of om een to-do lijstje af te vinken. Aarzel niet om jezelf te verwennen. Dit is het moment om jezelf te verwennen! Een traktatie, shoppen, een wellness-sessie, een nieuwe telefoon, enz.

En als je je artistiek voelt, waarom zet je je verdriet dan niet om in kunst door aan een nieuw project te beginnen? Door je verdriet te gebruiken voor je passie, kun je echt aan jezelf werken.