Gezond en Fris
Image default
Onderwijs

Ontwikkeling van het kind naar leeftijdsfasen

Ontwikkeling van het kind naar leeftijdsfasen

Het kopen van kinderfietsen voor kinderen van 2-4 jaar is een strategie om je kinderen in beweging te krijgen. Als ouder wil je natuurlijk dat je kind goed opgroeit, dus ouders doen alles voor hun kinderen. Daarom moeten ouders weten hoe ze de ontwikkeling van hun kinderen kunnen stimuleren op basis van hun leeftijd. Dit is bedoeld om kinderen optimaal te laten groeien, zowel op het gebied van de fysieke gezondheid als op het gebied van mentale gezondheid. Elk jaar veranderen de kenmerken en aard van kinderen, waardoor ook de omgang met kinderen anders zal zijn. Hier volgen enkele stadia die kinderen doorlopen op weg naar volwassenheid.

1-4 jaar oud

Op de leeftijd van 1-4 jaar zal de groei van het kind sneller gaan, zowel fysiek als emotioneel. Beide motorische vaardigheden beginnen zich snel te ontwikkelen. Dit kan gebeuren omdat het kind in dit stadium gelukkiger zal zijn bij het verkennen van de omgeving, zowel binnen als buiten het huis. Op deze leeftijd is het geven van een fiets dus heel geschikt, zeker als deze is voorzien van fietstassen waarin je eten of snacks kunt opbergen als je kind op de fiets zit. In dit stadium moeten ouders meer aandacht aan hun kinderen besteden omdat het kind actiever zal zijn.

5-6 jaar oud

De volgende fase is de ontwikkeling van kinderen van 5-6 jaar oud. In dit stadium geven ze de voorkeur aan socializen, zodat de sociale en emotionele groei van kinderen zich sneller zal ontwikkelen. In dit stadium heeft het kind steun van de ouders nodig, zodat de emotionele aard van het kind onder controle wordt gehouden. Het is de bedoeling dat kinderen zich niet angstig voelen als hun ouders weggaan, bijvoorbeeld als je kind naar school gaat. Je kunt een heren rugzak kopen, zodat je kind al zijn benodigdheden naar school kan brengen. Bovendien kunnen ouders in dit stadium het belang van het beheren van het schema van hun kind introduceren, zodat het kind eraan gewend raakt gedisciplineerd te zijn over wat het moet doen.

7-12 jaar oud

In het stadium van kinderen van 7-12 jaar zullen kinderen naar de grote school gaan, zodat de fysieke en emotionele groei van kinderen diverser zal zijn. Het begint bij een gevoel van vriendschap dat begint te ontstaan ​​tot interesse in zoiets als een hobby die ze leuk vinden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er in deze tijd weerstand zal zijn van kinderen tegen wat ze niet willen, zoals het opdragen van opdrachten van school of het opvolgen van het advies van de ouders. Op dit moment moeten ouders goed kunnen luisteren als er iets met hun kind gebeurt. Dit kan kinderen helpen dichter bij hun ouders te komen, zodat kinderen meer open zullen zijn. Daarnaast kun je ook een gezond en zelfstandig leven voor je kind toepassen wat later, als je kind ouder wordt, van pas komt.

13-16 jaar oud

Dit is de fase waarin het kind de adolescentie ingaat, waar de ontwikkeling van het kind steeds volwassener wordt. Er zijn veel veranderingen, zowel fysieke als emotionele veranderingen, die kinderen in deze leeftijdsfase ervaren. Dit kan kinderen angstig maken, vooral meisjes. Daarom kun je als ouder over alles wat wat er met je kind gebeurt praten.