Gezond en Fris
Image default
Voeding

Maaltijd maken voor jouw vegan vrienden?

Ben je zelf geen vegan, maar wil je graag een keer vegan koken voor jouw vrienden? Dan weet je soms even niet waar je moet beginnen.  Wat is eigenlijk vegan precies? Wat mag wel en wat mag niet? Het zal je soms ook verbazen in hoeveel producten er ei, melk, kaas en andere dierlijke producten zijn verwerkt.

Verschil tussen vegan en vegetarisch

Zorg ervoor dat je het ook helder hebt of het echt om vegan gaat of vegetarisch. Dit zijn namelijk twee hele verschillende begrippen. In het kort komt het erop neer, dat een vegetariër geen vlees eet en producten van vlees: zoals rundvlees jus.

Een vegan eet geen vlees, maar ook geen bijproducten die van een dier komen. Daarbij moet je denken aan melk, kaas, boter, eieren, etc. Dat gaat dus nog een stapje verder.

Tip? Vraag ook gewoon wat vegan of vegetarisch voor jouw vrienden inhoudt. Eigenlijk ben je vegetariër als je echt geen dieren eet. Dus ook geen kip of vis. Maar iedereen is anders, dus check het gewoon.

Vegan maaltijd met vegan hummes recept.

Het is zover, jouw vrienden blijken echte vegans te zijn? Dan kun je aan de slag met een vegan maal. Heb je dit nog nooit eerder gedaan? Maak het jezelf dan niet te moeilijk. Kies bijvoorbeeld voor brood met hummus en een lekkere zelfgemaakte soep. Het is van belang dat je overal op de ingrediënten lijst kijkt. Want dan weet je zeker dat er geen dierlijke (bij)producten in het product zijn verwerkt. Vaak zijn harde broodjes en stokbrood vegan.

Er is vegan hummus in de winkel wellicht, maar je kunt met een goed hummes recept ook zelf vegan hummes maken. Oefen het desnoods vooraf, zodat je zeker weet dat het een geslaagd hummes recept is.

Behalve een goed hummes recept heb je ook een goede vegan soep nodig. Je kunt hierbij net als normaal jouw eigen gemaakte soep voorzetten, maar je vervangt wat ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van vlees, door bijvoorbeeld blokjes aardappel of door bonen. Iets wat vult. Verder moet je er bij het gebruik van bouillon op letten dat het vegan is, net als bij het gebruik van boter.

Eet smakelijk alvast!

https://happyvegan.nl/vegan-recepten/hummus-recept/

Gerelateerde artikelen

Een koolhydraatarm dieet

Smoothiebar huren bij Smoothies op je Werk