Gezond en Fris
Image default
Alternatief

Probeer acupunctuur als je last hebt van lichamelijk of fysieke klachten

Heb jij al wel eens gehoord van acupunctuur? Het is een vorm van de traditionele Chinese geneeskunde, waarbij gebruikt wordt gemaakt van naalden. Bij acupunctuur gaat het om dat je lichaam en geest helemaal één worden en je zo ook goed doel deel wordt van de omgeving waarin je je bevindt. Bij acupunctuur gaan ze er vanuit dat het lichaam, de emotie en mentale ontwikkelingen elkaar beïnvloeden. Als je ziek bent, gaan ze er ook niet vanuit dat het alleen een lichamelijk probleem is. Acupunctuur kan je inmiddels op veel plekken in Nederland ondergaan. Woon je in Amsterdam, kijk dan eens bij acupunctuur amsterdam.

 

Behandeling met behulp van naalden

Je hebt ook een vestiging in acupunctuur almere. Ook hier maken ze natuurlijk gebruik van naalden. De naalden helpen bij het herstellen van de energiestromingen in het lichaam. Dit klinkt naar, maar het doet over het algemeen niet zoveel zeer. Het zijn veel dunnere naalden dan injectienaalden, daardoor voel je alleen een prikje. Tijdens de behandeling blijven de naalden meestal zitten. Let er wel op dat de praktijk waar je naartoe gaat bij de Nederlands Vereniging voor Acupunctuur zit. De naalden die gebruikt worden zijn wegwerpnaalden en worden na elke behandeling weggegooid. Dit is voor de hygiëne.

 

Wanneer kan acupunctuur helpen?

Acupunctuur is dus een genezingswijze. Het lichaam en de geest komen samen en bevinden zich dankzij de naalden in een bepaalde situatie waarin het sneller kan herstellen. Acupunctuur kan bepaalde klachten die veroorzaakt worden door bepaalde ziektes. Dit is dus ter genezing, maar zoals je weet kan je beter voorkomen dan genezen. Gelukkig kan acupunctuur ook worden ingezet ter preventie van pijntjes. Daarnaast verhoogt acupunctuur de de weerstand en verhoogt het de pijngrens en stimuleert het zelfs de levenslust. Het is dus een vorm van genezing die bij vele problemen kan worden ingezet. Daarnaast is het natuurlijk, omdat er geen medicijnen, maar slechts naalden aan te pas komen.

 

Elke behandeling is uniek

In de acupunctuur heb je ook nog verschillende behandelingen. Welke acupunctuurpunten geactiveerd worden op het lichaam hangt niet van één ding af. Er zijn veel verschillende factoren die hier invloed op hebben. Per patiënt kan een behandeling er heel anders uit zien, ondanks dat de klachten van patiënten heel erg gelijk zijn. Dit komt doordat ieder persoon zijn eigen energiehuishouding heeft. Welke energiestromen herstelt moeten worden en waar de focus op ligt tijdens de behandeling is dus individueel heel verschillend. Acupunctuur is zeker een aanrader, omdat het bij veel klachten kan helpen en niet zo veel bijwerkingen heeft.