Gezond en Fris
Image default
Diensten

Spierverwarmende gel

Het is niet ongewoon om spierpijn te krijgen na het sporten, waarbij sportverzoging, zoals spiergel, kan helpen. De verwarmende crème ter voorbereiding op de inspanning zorgt niet voor spieropwarming en rekoefeningen voorafgaand aan de inspanning. Aan de andere kant, dankzij de verwarmende werking, zal het je warming-up verbeteren. Je spieren zullen dus meer rekbaar zijn, en het zal ook de spanning verminderen. De spierverwarmende gel zorgt voor een zeer aangenaam en behaaglijk warm gevoel tijdens het sporten. Het bereidt de spieren en gewrichten voor op de inspanning en voorkomt zo spierpijn na de activiteit. Verwarmende gel of crème zorgt voor een verstevigend effect dat gedurende de gehele duur van de lichamelijke inspanning voelbaar is.

Waarom en hoe spieren opwarmen?

Door de spieropwarming kunnen de spieren rustig aan hun inspanning beginnen. Dankzij de warming-up zal het lichaam warmte afgeven en de hartslag en ademhaling verhogen. Deze reactie genereert veel energie en zorgt ervoor dat de spieren zich kunnen ontspannen. De pezen worden ook elastischer en beter bestand tegen schokken. De warming-up moet lang genoeg zijn om effectief te zijn en moet minimaal 15 tot 20 minuten duren. Het moet volledig en progressief zijn; je moet de intensiteit van de warming-up geleidelijk verhogen, totdat het alle spieren stimuleert die tijdens je sportactiviteit zullen worden gebruikt. Om je warming-up te begeleiden, kun je een spierverwarmende gel gebruiken.

Welke spierverwarmende gel moet ik kiezen?

Er is een breed assortiment aan verwarmingsoliën, verwarmingsgels en spierverwarmende crèmes op de markt. Ze zijn echter niet allemaal veilig. Inderdaad, veel van hen zijn geformuleerd met chemicaliën die schadelijk zijn voor uw gezondheid. De beste oplossing is om te kiezen voor een biologische stookolie, een biologische verhitting gel of een verhitting crème op basis van ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Deze sportverzorgingsproducten zullen veel meer respect hebben voor uw huid, maar ook voor uw gezondheid, want laten we niet vergeten: giftige ingrediënten dringen bij het aanbrengen de huid binnen en verspreiden zich daardoor door het hele lichaam.