Gezond en Fris
Image default
Schoonheid

Hoe werk barbicide?

Barbicide wordt veel gebruikt bij nagelstudio’s en nagelsalons. Oorspronkelijk komt het uit het ziekenhuis waar het gebruik wordt om apparatuur en instrumenten schoon te maken. Heb jij een nagelstudio en ben je benieuwd wat barbicide voor jou kan betekenen? Wij leggen je uit wat het is en waarom het zo belangrijk is.

 

Wat is barbicide?

Had je er eigenlijk al ooit van gehoord? Barbicide is een desinfectiemiddel wat voornamelijk in ziekenhuizen gebruikt wordt. Het middel is niet al te duur, maar wel zeer krachtig. Hierdoor werkt het zeer snel en gemakkelijk. Middels barbicide zorg je ervoor dat bacteriën, virussen en schimmels wegblijven en verwijderd worden van de instrumenten die je gebruikt als nagelstyliste.

Denk aan ziektes die in het verleden verspreid zijn zoals de Mexicaanse griep of recenter nog Covid-19. Met name hierdoor is de wereld het belang van het ontsmetten van instrumenten in gaan zien.

 

Waarom barbicide gebruiken?

Als nagelstudio is hygiëne zeer belangrijk. Niet alleen moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen om het vak te mogen uitoefenen. Ook klanten vinden het belangrijk dat een nagelstudio netjes oogt. Aangezien het gaat om verzorging willen klanten dat de hygiëne er goed is. Door te laten zien dat je barbicide gebruikt, toon je aan als nagelstyliste dat je hygiëne belangrijk vindt.

 

Hoelang moet barbicide inwerken?

Als je denkt dat barbicide geen sterk middel is, dan heb je het mis. Het kan namelijk alle bacteriën en schimmels doden. Wil je als nagelstyliste de apparatuur van je nagelstudio of nagelsalon desinfecteren of schoonspoelen? Wij adviseren om de instrumenten minstens 5 tot 10 minuten in barbicide te laten ontsmetten.

Dit klinkt misschien lang, maar wanneer u de ene klant helpt kunnen de instrumenten ondertussen weken in de barbicide.

Mochten de instrumenten onverhoopt in aanraking zijn geweest met bloed of lichaamsvocht, dan dien je de instrumenten eerst af te spoelen onder stromend water. Vervolgens mogen ook deze instrumenten weken in barbicide. Maar dan wel voor 10 tot 30 minuten.

Hygiëne is ontzettend belangrijk voor een nagelsalon. Zorg dus dat je altijd barbicide in huis hebt om instrumenten te desinfecteren en klanten te laten zien dat je om hygiëne geeft.

https://www.nailbar.nl/webshop/merken/barbicide/