Gezond en Fris
Image default
Tandheelkunde

Houtskool vs whitening strips: welke is veiliger voor je tanden?

We streven allemaal wel naar een mooie glimlach, maar we willen onze tanden niet beschadigen om dit te bereiken. Er zijn verschillende manieren om je tanden witter te maken, maar niet alle methoden zijn even veilig. In dit artikel vergelijken we de populaire methoden houtskool en whitening strips en onderzoeken we welke methode veiliger is voor je tanden.

Houtskool: een trend die gevaarlijk kan zijn voor je tanden

Houtskool heeft de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen als natuurlijk middel om tanden witter te maken. Maar is het wel zo veilig als veel mensen denken? Het antwoord is nee. Houtskool kan namelijk schadelijk zijn voor je tandglazuur omdat het slijtage kan veroorzaken waardoor je tanden poreuzer kunnen worden. Dit kan op de lange termijn leiden tot gevoelige tanden en zelfs tandbederf. Het is belangrijk om te weten dat het effect van houtskool op je tanden niet wetenschappelijk bewezen is en dat het gebruik van houtskool als whiteningmiddel daarom sterk wordt afgeraden.

Whitening strips: een veilige en effectieve methode

Whitening strips zijn een krachtiger en veilig alternatief voor houtskool. Er zijn verschillende soorten whitening strips verkrijgbaar, maar wij adviseren met whitening strips kopen om er op te letten dat het op basis van PAP is geformuleerd. PAP is een speciaal whitening ingredi├źnt dat veilig is voor je tandglazuur en zorgt voor een geleidelijke verheldering van je tanden zonder dat het glazuur wordt aangetast. Doorgaans worden whitening producten met het schadelijke peroxide geformuleerd, wat kan leiden tot gevoelige tanden en tandvleesirritatie.

Waarom is peroxide slecht?

Peroxide is schadelijk voor je tanden omdat het het tandglazuur kan aantasten en gevoeligheid kan veroorzaken. Daarnaast kan peroxide ook leiden tot tandvleesirritatie. Het gebruik van producten die peroxide bevatten, wordt daarom sterk afgeraden.

Waarom is een whitening formule op basis van PAP juist bevorderlijk voor de gezondheid van je tanden?

Een whitening formule op basis van PAP is juist bevorderlijk voor de gezondheid van je tanden omdat het veilig is voor je tandglazuur en geen gevoeligheid of irritatie veroorzaakt. Het zorgt voor een geleidelijke verheldering van je tanden zonder dat het glazuur wordt aangetast. PAP werkt door middel van oxidatie, waarbij de pigmenten die voor verkleuring zorgen, worden afgebroken. Dit proces zorgt ervoor dat je tanden witter worden zonder dat het glazuur wordt beschadigd.