Gezond en Fris
Image default
Voeding

Tips om meer groenten te eten

We weten allemaal dat groenten gezond zijn, maar iedereen heeft weleens moeite om ze in de dagelijkse maaltijden te verwerken. Er zijn gelukkig genoeg manieren om de hoeveelheid groenten die je eet te verhogen. Begin bijvoorbeeld de dag goed door groenten toe te voegen aan je ontbijt. Maak een omelet met spinazie, tomaten en champignons. Hou je hier niet van? Maak dan een smoothie met spinazie, avocado en banaan. Dit is erg lekker en gezond. Je krijgt meteen een portie groenten binnen, zonder dat je er veel bij stilstaat. 

 

Eet groente snacks

Een makkelijke manier om extra groenten binnen te krijgen is door groente snacks te eten. Wortels, komkommer en paprika zijn makkelijke tussendoortjes. Snij ze in reepjes en eet ze met een gezonde dip, zoals hummus of guacamole. Als je op zoek bent naar meer inspiratie, kijk dan eens op fuelyourbody.nl

 

Ga voor een maaltijd pakket

Als je het lastig vindt om zelf een gezonde maaltijd samen te stellen, dan zijn maaltijd pakketten een goede oplossing. Deze pakketten bevatten een variatie aan groenten en zijn makkelijk te maken. Je hoeft alleen maar de instructies te volgen en binnen een mum van tijd heb je een gezonde maaltijd op tafel staan. 

 

Voeg extra groenten toe aan je favoriete gerechten

Nog een makkelijke manier om meer groenten te eten, is om ze toe te voegen aan je favoriete gerechten. Eet je graag pasta? Voeg dan wat extra groenten zoals paprika, courgette of spinazie toe aan de saus. Houd je meer van pizza? Maak dan een gezonde pizzabodem van bloemkool en beleg deze met meer groenten. Op deze manier zijn je maaltijden gezonder en je hoeft je favoriete gerechten niet te missen. 

  

Maak een pan groentesoep

Soep is een hele goede manier om veel groenten binnen te krijgen. Je kunt van bijna alle soorten groenten wel een lekkere soep maken. Pureer de groenten met een staafmixer of in de blender voor een romige soep, of laat de stukjes heel voor een soep die meer vult. Wil je wat extra smaak, dan kun je kruiden of bouillon toevoegen. Op deze manier heb je een gezonde maaltijd die makkelijk klaar te maken is. Als je deze tips gebruikt wordt het een stuk makkelijker om meer groenten te eten. Begin meteen met het toevoegen van extra groenten aan je maaltijden en ervaar de voordelen die het met zich meebrengt.