Gezond en Fris
Image default
Aandoeningen en ziekten

De lekkerste koolhydraatarme producten

Met een koolhydraatarm dieet kun je makkelijk afvallen. Een misconceptie is dat koolhydraatarm eten niet lekker is, maar dat kan het zeker wel zijn. Er zijn namelijk veel lekkere koolhydraatarme producten die je wel gewoon kan eten. Het is soms lastig om te bedenken waar wel of niet koolhydraten inzitten. Gelukkig kun je hier hele lijsten van op internet vinden en hebben wij ook een paar tips voor je verzameld in dit artikel. 

 

Zo kun je nog veel soorten vlees eten, zoals kip, rundsvlees en varkensvlees en eend. Ook vis zoals haring, tonijn, zalm, forel en nog veel meer kun je gewoon lekker blijven eten omdat hier geen koolhydraten in zitten. Vrijwel alle groentes en fruitsoorten, buiten aardappelen kun je ook lekker blijven eten. ook zuivel zoals kwark, Griekse yoghurt en hüttenkäse kan nog gewoon gegeten worden. Pasta en rijst kan ook makkelijk worden vervangen door bloemkoolrijst of courgettespaghetti. 

 

Voordelen van koolhydraatarm eten

Koolhydraatarm eten heeft zo zijn voordelen en niet alleen omdat je er makkelijk mee afvalt. Van koolhydraatarm eten zit je ook snel vol en krijg je hierdoor minder snel honger. Dit komt doordat je meer eiwitten eet waardoor je sneller vol zit en daarnaast krijg je hier veel energie fijn en is dit goed voor het behoud van je spiermassa. Het kan wel zijn dat je bepaalde voedingsstoffen gaat missen, zoals bepaalde vitamines die in koolhydraatrijk eten zitten. Let hier goed op, zodat je dit eventueel kan aanvullen van tijd tot tijd. 

 

Ons favoriete koolhydraatarme tussendoortjes 

Ook een lekker koolhydraatarm tussendoortje bestaat gewoon. Zo kun je natuurlijk altijd snacken op lekker zoet fruit of een schaaltje yoghurt met fruit. Ook een plakje rookvlees met hüttenkäse en komkommer is zeker niet verkeerd. Door lekkere koolhydraatarme producten te combineren, kun je een lekker hapje maken om tussendoor even de honger te stillen.