Gezond en Fris
Image default
Aandoeningen en ziekten

De motivatie vinden om gezondere gewoonten te creëren – 3 Tips

Het is gemakkelijk om overweldigd te raken door al het advies dat er is over hoe je een gezondere levensstijl zou moeten volgen. Maar het voelt vaak onmogelijk om de motivatie en energie te vinden om die veranderingen door te voeren. Laat jezelf echter niet volledig ontmoedigen, want gelukkig hoeft het leven helemaal niet zo te zijn! Met de 3 tips in dit artikel kun je direct beginnen met het vormen van gezondere gewoonten die je zullen helpen energiek en gemotiveerd te blijven voor de komende jaren. 

1. Stel realistische doelen

In plaats van meteen naar perfectie te streven, begin klein om jezelf niet te overweldigen. Als een dieet deel uitmaakt van jouw plan, stel dan hanteerbare doelen zoals het verkleinen van porties in plaats van de ene op de andere dag hele voedselgroepen te schrappen. Als je meer wilt bewegen, begin dan langzaam met slechts 10 minuten per dag totdat het gemakkelijker wordt en voeg dan stapsgewijs meer tijd toe. Zorg ervoor dat het een gezonde uitdaging wordt! 

Stel ook minidoelen en vraag jezelf af waarom je deze veranderingen wilt doorvoeren, zodat zelfs kleinere prestaties voldoening geven en verdere vooruitgang stimuleren. 

2. Maak een plan

Bedenk niet alleen wat je moet doen, maar schrijf het op! Het maken van lijstjes met het voedsel dat je van plan bent te eten of de oefeningen die je wilt proberen kan je helpen op het goede spoor te blijven en jouw doelen tastbaarder te maken. Stel zo nodig herinneringen voor jezelf in, zodat je geen gezonde gewoonten laat schieten. 

3. Vier je successen en geniet van het proces

Of het nu gaat om het eten van een extra portie groenten of een wandeling van 10 minuten, vier elke succesvolle stap naar je doel! Deze positieve bekrachtiging geeft je de boost van vertrouwen die je nodig hebt als je iets nieuws probeert of iets moeilijks volhoudt. 

Het creëren van gezondere gewoonten hoeft niet als een karwei te voelen. Sterker nog, het kan versterkend en lonend zijn, helemaal als je dit kan delen en tegelijkertijd jezelf welverdiende ‘me time’ kan bieden. Door de juiste stappen te nemen, kun je de nodige motivatie vinden om positieve veranderingen door te voeren die jouw leven jarenlang ten goede zullen komen. 

Een goede manier om dit te bereiken, is door je aan te melden bij een sportclub om heerlijk actief te zijn. Met de juiste apparatuur en begeleiding van ervaren trainers kun je het heel ver schoppen! Lijkt jou dat wat? Begin dan vandaag nog met een sportlidmaatschap van David Lloyd via www.davidlloyd.be/nl-be/clubs/antwerp/ of bij een van de clubs in de buurt.