Gezond en Fris
Image default
Alternatief

Beslissen over plastische chirurgie

Plastische chirurgie wordt om verschillende redenen uitgevoerd. Sommige mensen willen er jonger uitzien. Anderen willen iets weg laten halen dat hen stoort. Het is een persoonlijke keuze. Het stellen van realistische verwachtingen is een van de sleutels. Cosmetische chirurgie zal je leven niet significant veranderen. Het lost geen persoonlijke problemen op, noch laat het je iemand anders lijken. Toch kan het je zelfrespect vergroten en je algehele welzijn verbeteren. Communicatie tussen je en je chirurg is cruciaal voor het bereiken van positieve resultaten.

Veelvoorkomende soorten plastische chirurgie

Rhytidectomie is een van de meest voorkomende operaties, vooral bij vrouwen. Het is een cosmetische chirurgische ingreep die het uiterlijk van het gezicht verbetert door overtollige huid te verwijderen en de gezichtsspieren aan te spannen. Het wordt ook wel een facelift genoemd en kan alleen op het gezicht en de hals worden uitgevoerd of in combinatie met andere cosmetische ingrepen. Een andere is de buikvulling. Het wordt gebruikt om een ​​doorhangende buik te vullen en weer strak te maken. Het kan een nuttige procedure zijn voor mannen en vrouwen met een zachte en slappe buikhuid. Het wordt ook gebruikt om oneffenheden in de buik veroorzaakt door een buikwandcorrectie te corrigeren. Het laatste veel voorkomende type is liposuctie. Het is een procedure voor de lichaamscontouren die de primaire methode is om vet onder de huid te verwijderen. Het is geen vervanging voor gewichtsverlies en het kan geen vet verwijderen uit gebieden zoals de buik of rug.

Zorgen voor een veilige procedure

Procedures zoals borstvergroting of liposuctie buik kunnen je verzwakken en kennen ook een vrij hoog risico. Elke chirurgische ingreep brengt het risico van infectie en bloedstolsels of zenuwbeschadiging met zich mee. Je kunt zelfs verslaafd raken aan de operaties zelf. Het is dus erg belangrijk dat je de tijd neemt om een ​​gekwalificeerde chirurg en kliniek te kiezen die goed werk leveren. Je wilt niet dat je resultaten eruitzien alsof ze zijn uitgevoerd door iemand die onervaren is of zich een weg baant door procedures. Je wilt er zeker van zijn dat je een goed resultaat behaalt, zodat je niet het gevoel heeft dat je je geld hebt verspild of de zaken erger hebt gemaakt.