Gezond en Fris
Image default
Gewichtsverlies

Aziatische basisgerechten die je thuis kunt koken

Heb je geen zin meer in afhaalmaaltijden en het koken van dezelfde oude recepten? Bekijk dan eens een aantal heerlijke recepten voor Aziatische gerechten die je heel gemakkelijk thuis kunt bereiden. Gerechten zoals loempia’s, dumplin, sushi, pho, Aziatische slaw en vele andere zijn relatief eenvoudig thuis te bereiden. De meeste van deze recepten maken gebruik van ingrediënten zoals vlees, groenten, sojasaus, oestersaus, rijstpapier en andere oosterse ingrediënten die je gemakkelijk kunt vinden op markten en bij Aziatische supermarkten. Er zijn veel gemakkelijk te bereiden Aziatische recepten en de meeste zijn erg lekker om te eten. Daarnaast zijn ze ook nog eens redelijk gezond. Hieronder bespreken we de Japanse varkensvlees tonkatsu en Chinese gebakken rijst.

Japanse Varkensvlees Tonkatsu

Het Japanse gerecht tonkatsu is een van de immens populaire recepten die je gemakkelijk kunt bereiden. Voor dit gerecht heb je panko, karbonades van varkenslende, ei en bloem nodig. Panko is een Japanse paneermeel die in bijna alle landen ter wereld verkrijgbaar is. Voordat je begint met koken, moet je eerst het varkensvlees aan beide kanten kruiden met zout en peper. Vervolgens bestrijk je het vlees met de bloem. Daarna doop je het op het rauwe roerei en dip je het uiteindelijk op de panko. De laatste stap is het frituren van je vlees. Wanneer het vlees boven de frituurolie begint te drijven en een goudbruine kleur lijkt te hebben, ben je klaar. Voeg wat geraspte kool en een tonkatsu saus toe om het gerecht af te maken.

Chinese Gebakken Rijst

Een ander bekend en basisrecept is de Chinese nasi. Om dit gerecht te bereiden heb je rijst, ui, selderij, shiitake, wortelen, maïs, ei, olijfolie, oestersaus, groene ui, kleine garnalen en citroensap nodig. Begin met het oliën van je wok en giet je ei erin. Voeg dan de ui, wortel en garnalen toe. Kook het een beetje en voeg dan je rijst, maïs, groen, erwten, oestersaus en citroensap toe. Voeg een beetje zwarte peper toe en bak dit een paar minuten mee. Zorg ervoor dat je de ingrediënten goed mengt met de rijst. Daarna kun je eindelijk genieten van je Chinese nasi.