Gezond en Fris
Image default
Gezondheid van vrouwen

Complicaties plastische chirurgie Turkije

Je wilt heel graag een mooie borstvergroting, maar je hebt het geld misschien nog niet helemaal bij elkaar voor een behandeling hier in Nederland. In Turkije worden deze goedkoper aangeboden en is het ook mogelijk om ingrepen te doen op meerdere plekken tijdens een operatie. Dat klinkt allemaal erg voordelig, maar dan wordt er nog niet gekeken naar de eventuele nadelen en andere risico’s die je ook mee zou moeten nemen in het maken van je beslissing. Dit is ook waar in Nederland voor wordt gewaarschuwd door de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde. In dit artikel gaan we daar verder op in.

Goedkoper

De grootste motivatie voor mensen om hun borstvergroting of een andere cosmetische ingreep in Turkije te laten doen is omdat het goedkoper is dan in Nederland. Daarbij zoals eerder genoemd kun je in Turkije ingrepen op meerdere plekken laten doen tijdens een operatie. Natuurlijk zitten er bij dit soort ingrepen risico’s aan verbonden. Dit kun je helaas terugzien in meerdere tv shows of op websites. Mensen met nare ervaringen die enorme gevolgen hebben. In het meest extreme geval kun je aan deze complicaties komen te overlijden. In deze situaties kun je jezelf misschien ook afvragen wat dan belangrijker is. Je lichamelijke gezondheid en veiligheid of het prijskaartje die aan de ingreep hangt?

Veiligheid en kwaliteit borstvergroting voorop

De kans is natuurlijk in dit soort gevallen ook aanwezig dat er complicaties optreden en je daarvoor terug moet naar de desbetreffende art die jouw cosmetische ingreep heeft verricht. In het geval van een behandeling die in Turkije is gedaan kun je moeilijk even heen en weer voor een check up. Het is hierin dan misschien toch beter om je keuzes af te wegen wat beter en veiliger is voor jezelf op de lange termijn. Als je inderdaad heel graag deze behandeling zou willen doen is het toch een fijnere keuze voor jezelf om dit te laten doen bij een gecertificeerde arts die ook wordt gecontroleerd op kwaliteit en waar je ook makkelijker terug kan komen bij complicaties.