Gezond en Fris
Image default
Gezondheid van vrouwen

Zo geniet je volop van de wintertijd

Zo geniet je volop van de wintertijd

Winterwandelingen zijn goed voor lijf en geest. Ga daarom zelfs als het ‘slecht’ weer is, de deur uit. Je krijgt er energie van en stress verdwijnt. 

Voor veel mensen is het niet de leukste tijd van het jaar. De bomen kaal, vaak een koude wind en af en toe een bui. Toch is het belangrijk om niet louter binnen te blijven mokken. Het helpt je niet verder, je doet er geen energie mee op en de moed zakt je steeds verder in de schoenen. De remedie: naar buiten! 

Een winterwandeling, met als je wat geluk hebt een fris zonnetje, doet wonderen voor lijf en leden. Laat de laptoptas thuis en ga er op een vrije dag op uit. Kies voor een boswandeling of ga naar het strand. Een vroege ochtendwandeling in de stad is ook vaak heerlijk. Het is nog rustig en het leven moet nog wat op gang komen. Het maakt tegelijkertijd je hoofd rustig en je komt als herboren thuis. 

Frisse buitenlucht doet je huid goed

Wist je dat een wandeling in de buitenlucht ook heel goed is voor je huid? Al die frisse lucht zorgt voor een betere doorbloeding. En doordat je minder stress ervaart, doet dat ook wonderen voor je huid. Smeer je voor je naar buiten gaat wel even in. Je huid heeft in de winter veel te lijden van de koude wind én van de droge lucht van de centrale verwarming in je huis. De wisseling tussen beide kan tot roodheid leiden. En vergeet geen zonnebrand. Zelfs in de winter, ook op een bewolkte dag, dringen uv-stralen tot diep in je huid door. Neem in ieder geval altijd een tubetje bescherming mee in je jaszak of comfortabele canvas tas

Neem een break

Gun jezelf ook een break als je een eind wandelen gaat. Op veel plaatsen kun je heerlijk een kop koffiedrinken of aan de warme chocolademelk. Zo wordt een winterse wandeling, zelfs als het weer een beetje tegenzit, toch een fijne ochtend of middag. Een beetje regen mag dan niet deren. En je komt er helemaal van bij. In een drukke tijd en tussen alle werkzame dagen door doe je jouw lijf en jouw geest hier een groot plezier mee. 

Nog even op een rij. Zorg voor een goede crème op je gezicht waar je je huid mee beschermt tegen uitdroging en uv-stralen. Neem een comfortabele tas mee met daarin je benodigdheden en eventueel een broodje voor onderweg, maar ook niet te vergeten je bankpasje omdat een break in een fijn caféetje ook de dag kan maken! Dus pasjeshouder dames mee en de paden op en de lanen in. Vooral tijdens koude winterdagen.