Gezond en Fris
Image default
Gezondheid voor mannen

Alles voor een mooie glimlach

Een mooie glimlach maakt een groot verschil in het zelfvertrouwen van een persoon. Maar wat als je niet tevreden bent met de esthetiek van jouw glimlach? Dat is waar cosmetische tandheelkunde van Vitalis tandarts van pas komt. Hier zijn een aantal manieren waarop Vitalis Tandarts jouw glimlach kan transformeren met cosmetische tandheelkunde.

Tanden bleken

Een van de meest populaire cosmetische tandheelkundige behandelingen is het bleken van de tanden. Bij Vitalis Tandarts bieden we zowel in-house als take-home bleekbehandelingen aan, afhankelijk van jouw voorkeur. Onze tandartsen kunnen de tint van de tanden met meerdere tinten oplichten, waardoor jouw glimlach witter en helderder wordt.

Veneers

Als jouw tanden structurele problemen hebben, zoals scheuren of chips, kunnen veneers een oplossing bieden. Veneers zijn dunne, op maat gemaakte schildjes van porselein die over je tanden worden geplaatst om de esthetiek te verbeteren. Ze kunnen ook worden gebruikt om verkleurde tanden te bedekken, waardoor je weer stralend kan glimlachen.

Implantaten

Als je één of meer ontbrekende tanden hebt, kan een tandheelkundig implantaat een levensveranderende oplossing zijn. Een implantaat is een titaniumschroef die in de kaak wordt geplaatst en fungeert als een kunstmatige tandwortel. Vervolgens wordt er een tandheelkundige kroon op het implantaat geplaatst.

Invisalign

Als je scheve of uitgelijnde tanden hebt, kan Invisalign een geweldig alternatief zijn voor traditionele beugels. Invisalign gebruikt transparante, op maat gemaakte aligners om de tanden geleidelijk te verplaatsen, zonder dat je metalen beugels hoeft te dragen. Dit zorgt voor een minder opvallende, comfortabele manier om jouw glimlach te transformeren.

Overige diensten

Naast deze behandelingen biedt Vitalis Tandarts nog vele andere cosmetische tandheelkundige behandelingen aan om je glimlach te verbeteren. Een daarvan is tandvormgeving. Tandvormgeving is een behandeling waarbij kleine hoeveelheden tandglazuur worden verwijderd om de vorm en grootte van je tanden aan te passen. Dit kan worden gebruikt om scheve of uitgelijnde tanden te corrigeren, of om te zorgen dat de tanden beter op elkaar aansluiten.

 

Een andere behandeling die we aanbieden zijn tandkleurige vullingen. Op het moment dat je last hebt van gaatjes, kunnen deze worden gevuld met tandkleurig materiaal, zoals composiet. Dit zorgt ervoor dat jouw vullingen er natuurlijker uitzien dan traditionele metalen vullingen en dat ze beter passen bij de kleur van je tanden.

 

Bovendien bieden we bij Vitalis Tandarts ook gumcontouring aan. Bij deze behandeling wordt tandvleesweefsel verwijderd. Je tanden lijken zo langer en je glimlach is zo beter in balans. Dit is vooral handig wanneer je last hebt van een ‘gummy smile’, waarbij er te veel tandvlees zichtbaar is wanneer je lacht.