Gezond en Fris
Image default
Voeding

Een koolhydraatarm dieet

Er zijn verschillende redenen waarom iemand een koolhydraatarm dieet zal volgen. Sommige koolhydraatarme diëten zijn gericht op afvallen, terwijl andere gericht zijn op het verbeteren van bloedglucosewaarden.

Er zitten voor- en nadelen aan een koolhydraatarm dieet. Een voordeel is dat deze diëten vaak rijk zijn aan eiwitten, het eten van voldoende eiwitten kan ervoor zorgen dat er spiermassa behouden blijft. Een nadeel aan een koolhydraatarm dieet is echter, dat veel van deze diëten vaak veel verzadigd vet en te weinig voedingsvezels leveren.

Kan je afvallen met een koolhydraat arm dieet?

Elk type dieet waarin je minder energie binnenkrijgt dan je gebruikt, zal voor gewichtsverlies zorgen. Koolhydraatarme diëten zorgen op de lange termijn niet voor meer gewichtsverlies dan diëten met veel koolhydraten. Het is dus een tijdelijke oplossing om snel wat kilo’s te verliezen.

Wat zijn de voordelen van koolhydraatarm eten?

Als je weinig koolhydraten eet, zal je waarschijnlijk veel eiwitten eten. Door eiwitten krijg je langer en sneller een verzadigd gevoel. Verder zijn eiwitten heel belangrijk voor de opbouw van spieren. Het eten van voldoende eiwitten tijdens het afvallen kan er dus voor zorgen dat er meer spiermassa overblijft.

Wat zijn de nadelen van koolhydraatarm eten?

– Koolhydraatarm eten is vaak rijdt aan vetten. Dit verhoogt het risico op hart- en vaatziekten. Zorg dus dat het vet wat je binnenkrijgt onverzadigde vetten zijn.

– Een koolhydraatarm dieet vergroot de kans op een tekort van sommige voedingsstoffen, zoals B-vitamines, voedingsvezel en jodium.

– Een koolhydraatarm dieet kan te streng, eenzijdig of onpraktisch zijn, dit is de reden waarom veel mensen dit soort dieet niet vol houden. Er wordt ook geen gezond eetpatroon aangeleerd, waardoor gewichtsverlies meestal niet blijvend is.

Koolhydraatarme recepten

Het is een verstandig idee om eens een kijkje te nemen naar een aantal koolhydraatarme recepten. Je kunt dan zelf een aantal koolhydraatarme recepten kiezen en deze aan je normale dieet toevoegen.

https://www.brabantscentrum.nl/nieuws/algemeen/32985/zakelijke-mededeling-deze-low-carb-recepten-kun-je-maken-met-ha

Gerelateerde artikelen

Maaltijd maken voor jouw vegan vrienden?

Smoothiebar huren bij Smoothies op je Werk