Gezond en Fris
Image default
Voeding

Voedselvervangers voor koolhydraatarme opties

Als je een koolhydraatarm dieet volgt, zijn er bepaalde voedingsmiddelen die je niet mag eten. Dit kan het moeilijk maken om uit eten te gaan of thuis te genieten van bekende gerechten als ze te veel koolhydraten bevatten. Er zijn echter tal van andere manieren om aan je verlangens te voldoen en toch binnen je aantal koolhydraten te blijven. Je kunt bepaald eten vervangen, zoals het vervangen van gewone pasta door een koolhydraatarme pasta. Daarnaast kun je gewone melk vervangen door een notenmelk zoals amandelmelk. Zo kun je achteraf zonder schuldgevoel genieten van het eten.

Courgette in plaats van pasta

Er zijn veel verschillende manieren om pasta te vervangen door courgette, maar een van de eenvoudigste is om een ​​rauwe courgette in spiralen te draaien en deze vervolgens in wat olijfolie en zout te bakken tot ze gaar zijn. Dit is een geweldige manier om extra courgette uit je tuin op te gebruiken. Je kunt dit koken voor lunch of diner en je kunt dan wat vitamines en supplementen van zero3 nemen om ervoor te zorgen dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt.

Sla in plaats van tortilla’s

Sla is het perfecte alternatief voor tortilla’s. Je kunt er je favoriete etenswaren in verpakken en het gebruiken om sandwiches, taco’s, burrito’s en meer te maken. Er zijn veel soorten sla, dus je zult bij de meeste supermarkten verschillende opties vinden. Van ijsbergsla tot botersla tot Romaine-harten tot Boston-slabbetje, er zijn veel opties waar je uit kunt kiezen die je zeker lekker zult vinden Ze zijn niet alleen handig omdat ze niet veel ruimte innemen in je keukenkast of koelkast, ze zijn ook vrijwel altijd het hele jaar door verkrijgbaar. Er zijn ook gezondheidsvoordelen verbonden aan het gebruik van greens als wraps in plaats van bloemtortilla’s. Ze bevatten veel vitamine A en calcium, dus als je op je gewicht let maar toch iets vullends wilt, dan is deze optie iets voor jou.

Portobello paddenstoel in plaats van broodje

Portobello paddenstoelen zijn een geweldige vervanging voor broodjes. Ze bevatten weinig calorieën, koolhydraten en vet. De portobello paddenstoel heeft een goede hoeveelheid vezels en eiwitten, waardoor het een betere optie is dan de meeste broodproducten. Portobello paddenstoelen zijn niet alleen goed voor het maken van sandwiches, ze kunnen ook worden gebruikt om hamburgers of zelfs pizzabodems te maken.