Nieuwe artikelen

Een hele bijzondere soort groente

De asperge is bij enorm veel mensen geliefd. Het is een bijzondere groentesoort, die je ook wel de parel van het land noemt of de koningin van de groente. Asperges behoren tot de lelieachtigen, net als de prei, de narcis, de lelie en knoflook. Men is over het algemeen dol op zowel de groene asperge als de witte. Er zijn ook mensen die genieten van hun moestuin en graag asperges willen kweken. Toch kun je dit beter niet zelf proberen, aangezien dit een vrij ingewikkeld proces is. Een professionele aspergekwekerij is dan ook de plek waar ze prima gekweekt kunnen worden. De asperge is een typische seizoengroente en is volop verkrijgbaar vanaf eind april tot 24 juni ongeveer.

Bereidingstechnieken die je kunt toepassen bij de asperge

De asperge is een veelzijdige groente waarbij je allerlei bereidingstechnieken kunt gebruiken. Koken is hetgeen wat het meest wordt gedaan met asperges (vooral de witte asperge), zodat ze traditioneel kunnen worden gegeten. Dit houdt in dat de witte koninginnen op je bord worden begeleid door wat gekookte krielen, ham of zalm, gekookt ei en een botersausje met wat peterselie. Het hangt af van de dikte van je asperge, maar asperges kook je zo’n 8 tot 12 minuten in een ruime hoeveelheid water. Zodra het water kookt, leg je de asperges in de pan en wacht je tot het water weer kookt (het water zal afkoelen door de koude asperges). Zodra dit gebeurt, sluit je de pan met een deksel en draai je het vuur uit. Je laat de asperges dan zo’n 9 tot 10 minuten staan en ze zijn perfect. Asperges in magnetron bereiden is ook een optie. Asperges in magnetron garen gaat als volgt. Je legt wat asperges op een schaal en voegt hier zo’n 4 eetlepels water aan toe. Gaar de asperges op 850 watt voor ongeveer 6 minuten en laat de asperges daarna afgedekt nog zo’n 10 minuten liggen. Met name de groene asperge leent zich uitstekend als onderdeel van een roerbakgerechtje bijvoorbeeld. Tot slot kun je de asperge ook stomen uiteraard.

Niet traditioneel

Naast de traditionele manier, kun je asperges ook op een andere manier verwerken. Zo kun je kiezen om eens een hartige taart te maken met asperges en zalm bijvoorbeeld. Een plaattaart (bladerdeeg belegd met je favoriete ingrediënten) kan ook uitstekend. Je kunt daarnaast ook schaal- en schelpdieren combineren met asperges als je wat verfijndere gerechtjes wilt koken.

https://aspergeskoken.info/asperges-koken-magnetron/

Registreer u vandaag nog en word lid van ons platform

Wil jij jouw blogs delen en een breed publiek bereiken? Wacht niet langer en registreer je vandaag nog op Gezondenfris.nl

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren

Gerelateerde berichten

Waarom toastjes dé sfeermakers zijn op elk feestje

Of je nu een verjaardag viert, een borrel organiseert of gewoon gezellig met vrienden samenkomt: Jos Poell toastjes zijn altijd een schot in de roos. Ze zijn klein, knapperig, veelzijdig en geven elk feestje nét dat beetje extra sfeer. Met een schaal toastjes op tafel creëer je in een handomdraai een heerlijk hapje voor je gasten. Het geheim van een goed feestje De sfeer op een feestje wordt vaak bepaald door de kleine details. Muziek, gezelschap en natuurlijk het eten. Toastjes spelen daarin een verrassend grote rol. Ze zorgen voor interactie: gasten pakken, beleggen en delen. Dat maakt ze niet alleen lekker, maar ook verbindend. Een toastje doorbreekt de stilte en nodigt uit tot gesprekken. Waarom juist toastjes? Krokante toastjes zijn veelzijdig. Je kunt ze eenvoudig serveren zoals ze zijn, of combineren met luxe toppings. Van een stukje kaas tot een verfijnde tapenade: elk hapje smaakt beter op een krokante

Gepubliceerd door Gezond en Fris.nl