Gezond en Fris
Image default
Gewichtsverlies

4 leuke manieren om af te vallen

Veel mensen willen afvallen. Zeker op 1 januari, gaan veel mensen beginnen met goede voornemens. Daarbij staan items zoals stoppen met roken en afvallen, steevast op het verlanglijstje van veel mensen. Er zijn ook heel veel verschillende manieren om af te vallen. Sommige manieren helpen de ene persoon nu eenmaal meer dan de andere persoon. Wil jij misschien wel eens iets anders proberen? Check dan hier 4 mogelijkheden.

1. Trainingsschema afvallen

Een hele mooie manier is om met een trainingsschema af te vallen. Zo werk je aan jouw lijf. Men zegt wel eens dat voeding veel doet. Maar het effect van trainen wordt wel eens onderschat. Zeker nu er steeds meer kantoorbanen zijn, waarbij mensen bewegen, is met een trainingsschema afvallen erg slim. Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder, geeft niet voor niets aan dat beweging belangrijk is. Daarbij is het devies van hem wel dat alle beetjes helpen. Een mantra dat ons helpt uit de impasse te komen.

Wil je echt fanatiek doen? Dan is een professioneel trainingsschema kopen, voor jou waarschijnlijk net datgene wat bij jou past.

2. Meer groentes eten

Het mooie is van meer groentes eten is dat je allerlei gezonde voedingsstoffen, vezels, vitamines en zelfs soms ook eiwitten binnenkrijgt. Daarnaast is het voordeel dat groentes niet zo snel van die dikmakers zijn. En dat, terwijl je er wel verzadigd door raakt. Dus? Geen hongergevoel. Dat helpt heel goed tegen overmatig snaaien.

3.Water drinken

Veel mensen drinken op een dag te weinig. Doe er je voordeel mee, als jij ook te weinig drinkt. Zorg ervoor dat je in de ochtend als eerste een glas water drinkt. Dan rond 11.00 nog een glas. Vervolgens in de middag nog twee glazen water en in de avond ook. Wedden dat je een soort vol gevoel krijgt?

4. Vasten

Bij sommige mensen is het super populair. Een dag in de week niet eten, alleen wat thee en water drinken. Het schijnt zelf mogelijk een positief effect te hebben, ter voorkoming van dementie. Kijk hier wel mee uit als je bijvoorbeeld een fysiek zwaar beroep hebt of als je ongesteld bent. Een dag vasten kan normaal geen kwaad, maar er zijn nu eenmaal situaties, waarin je het vasten beter kunt laten. Gebruik vooral je normale gezonde verstand. Dan weet je best of dit voor jou een optie is of niet.

https://www.trainandgain.nl/trainingsschema.html